Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Godt nytår!


Beskrivelse


Han traf et valg, han sagde fra, også selvom han egentlig godt kunne lide Timme.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. juli 2012

af

af

Boy Olesen

d. 20. juli 2012

Henvender sig til de 13-15-årige, fortrinsvis drenge, altså fra ca. 6.-8. kl. Velegnet som selvlæsning, men vil også med fordel kunne benyttes i emne- og eller projektarbejde.

Forlaget fortsætter den gode linje med endnu en god bog i serien Dingo. Ung roman, niveau 2 til de unge. Sproget er enkelt, uden svære ord, udtrykt i overskuelige sætninger og trykt i læsevenlige typer. Hele layoutet er meget imødekommende, med relativt tekstlette sider og et gedigent udstyr. Bogens hovedperson tager nytårsaften ud til Timme, som er i et sommerhus, det viser sig at Timme er brudt ind i. Man bliver efterhånden klar over at Timme er på flugt fra rockere, da han har taget penge fra dem. En død mand og en stjålet bil er yderligere indhold i historien. Bogens hovedperson er tæt på at blive involveret, men træffer et valg til sidst. Som læser holder spændingen en fast, og der er god eftertænksomhed i, hvornår man gør det rigtige og det forkerte, og hvor tit man egentlig går på en knivsæg. Bogen vil få mange læsere, også læsere der normalt ikke læser så meget.

Kan sammenlignes med, Kugler over Nørrebro af Ellen Holmboe og Så slå ham af Steen Føge.

En rigtig god bog, med et alderssvarende indhold, der er komponeret så man ikke kan lægge den fra sig. Udtryk for stor respekt overfor dem, der ikke læser så meget.