Bøger / faglitteratur / erindringer

Gør ikke skade : en hjernekirurgs fortællinger om livet, døden og lægekunsten


Beskrivelse


Hjernekirugen Henry Marsh (f. 1950) fortæller om sine tanker og holdninger til sit arbejde, sundhedsvæsenet og de etiske og eksistentielle spørgsmål, der er en del af erhvervet.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2016

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 9. feb. 2016

Den engelske neurokirurg Henry Marsh fortæller om sit arbejde som hjernekirurg. Vil appellere bredt til biografilæsere og læsere med interesse for læge- og sundhedsvæsenet.

Den engelske neurokirurg er en af verdens førende inden for sit felt. Udover korte indblik i hans private liv beskriver bogen primært hans oplevelser som kirurg, flere af de operationer, han har gennemført samt tanker og holdninger til arbejdet og sundhedsvæsenet generelt.

Henry Marsh er førende inden for hjernekirurgien, men han er samtidig også en suveræn fortæller, som formår at gøre dette specielle område alment interessant. At operere i den menneskelige hjerne kan være grænseoverskridende på mange måder både i forhold til den enkelte patient og i forhold til eksistentielle spørgsmål. Marsh formår at skildre dette både enkelt og præcist, så det bliver en vedkommende og spændende læseoplevelse.

I 2014 udkom Talentfulde hænder, som beskriver den amerikanske hjernekirurgs Ben Carsons historie.


litteratursiden.dk

d. 27. apr. 2016

af

af

Jytte Kjær Schou

d. 27. apr. 2016

En neurokirurgs hudløst ærlige og velskrevne erindringsbog, der rækker ud over det lægefaglige og rent personlige ved også at inddrage etiske og eksistentielle synsvinkler. Den erfarne britiske neurok...


Kristeligt dagblad

d. 8. mar. 2016

af

af

Michael Bach Henriksen

d. 8. mar. 2016


Jyllands-posten

d. 5. mar. 2016

af

af

Lone Nørgaard

d. 5. mar. 2016


Weekendavisen

d. 4. mar. 2016

af

af

Kristian Ditlev Jensen

d. 4. mar. 2016