Veltilrettelagt, tværfagligt materiale om grænselandet, der dækker fagene historie, samfundsfag, dansk og tysk på gymnasieniveau. Bogen vil også kunne give inspiration og baggrundsviden til undervisere i de ældste klasser i folkeskolen.
Fem gymnasielærere har med støtte af Grænseforeningen fået lavet et materiale om minoriteter, der tager udgangspunkt i det danske mindretal i Sydslesvig og det tyske mindretal i Sønderjylland. Den historiske baggrund trækkes op på de første 68 sider med udvalgte kilder. Dernæst er der en samfundsfaglig tilgang på 38 sider om det at være mindretal, identitet, de splittede følelser og de interkulturelle kompetencer, det kan føre med sig. Den danskfaglige del har 10 tekster - lyrik, prosa og fagprosa, der relaterer geografisk og tidsmæssigt til området. Endelig er der 5 tyske tekster - lyrik og sagprosa med tilhørende arbejdsopgaver af forskellig karakter. Sprogligt mundret og lettilgængeligt for målgruppen. Velvalgte illustrationer, grafer og tabeller udvider forståelsen af indholdet i lærebogen. Bogen har en veludbygget indholdsfortegnelse forrest.
Bogen kan bedst sammenlignes med Skovmands Det danske mindretal i Sydslesvig og andre mindretal i Europa (07/50) i 5 binds forlagsserien Tyskland, som er mere alment tilgængelig - rettet mod målgruppen 14-17-årige.
Oplagt anskaffelse til de gymnasiale uddannelser og lærerbibliotek.