Bøger / faglitteratur

Grib forandringen : magt, kommunikation og ledelsesstil


Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. sep. 2012

af

af

Mette Fersum

d. 7. sep. 2012

En bog for ledere, der ønsker at opbygge deres ledelseskraft og blive i stand til gribe forandringer og styre en organisation gennem radikale forandringer.

Kraft rådgiver virksomheder inden for strategi, ledelsesudvikling og kommunikation. Han har tidligere skrevet Den engagerede leder, 2011. Han ønsker, at sætte ledere der står midt i forandringens centrum i stand til at styre de radikale ændringer effektivt. Radikale ændringer indeholder fundamentale ændringer i organisationerne og kræver intens forandringsledelse. Teknologiske kvantespring, intensiv konkurrence, besparelser, og de globale markeder er udfordringer, som ledere dagligt skal forholde sig til. Udfordringen er at gribe og implementere disse radikale forandringer, som skal ske gennem nødvendig ledelseskraft. I bogen gennemgår han 3 overordnede emner. Det første med fokus på de radikale forandringer, de nye grundvilkår og hvordan man kan arbejde med ledelseskraft. Anden del handler om den strategiske fase, herunder hvordan man kan arbejde med magt og ledelse i strategifasen, en case om Coloplast og forskellige ledelsesteorier. Sidste del handler om modeller og værktøjer med en beskrivelse af storytelling, forretningsstrategi m.m.

Det er en ny "trend" om forandringsledelse, med flere nye bøger om emnet, senest Nøglen til ledelse af forandring : strategier for bevidst forandringslederskab, 2012.

En interessant bog som kan støtte ledere til radikale forandringer. Sværhedsgraden i bogen er overkommelig.


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 28 (2012)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 43, nr. 28 (2012)


Jyllands-posten

d. 30. sep. 2012

af

af

Ulla Bechsgaard

d. 30. sep. 2012


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 20 (2013)

af

af

Jens Chr. Birch

Årg. 44, nr. 20 (2013)


Arbejdsmiljø

Årg. 28 nr. 11 (2012)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 28 nr. 11 (2012)