Bøger / faglitteratur til børn

Grise


Beskrivelse


Ved du hvad en hangris hedder? Eller hvad en hungris hedder? Det og meget mere kan du læse om i denne fagbog om grise. For 6-7-årige.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. aug. 2020

af

af

Stine Bille

d. 20. aug. 2020

Ved du hvad en hangris hedder? Eller hvad en hungris hedder? Det og meget mere kan du læse om i denne fagbog om grise. For 6-7-årige.

"Grise" og "Hunde" er to nye titler i serien "Fakta 1", som er til de yngste læsere i grundskolen. Bøgerne har 6 opslag samt indholdsfortegnelse, stikordsregister og forslag til yderligere læsning. De enkelte opslag indeholder en kort grundtekst sat med store typer, faktabokse og helsidesfotos. I "Grise" kan man læse om, hvordan grisen ser ud, hvor mange unger en so får, og hvad grisen bruger sin tryne til. Grisen stammer fra vildsvin som ikke længere lever fri i Danmark. I "Hunde" kan man læse om, hvor forskelligt hunde kan se ud, og hvor stor forskel der kan være på hunde i størrelsen. De mindste hunde vejer under et kilo, og de største hunde kan veje op til 120 kilo. En hund bruger sin snude til at; snuse efter mad, undersøge verden, snuse efter andre hunde og til at hilse på andre hunde.

Det er to korte men gode fagbøger for de yngste læsere. Indholdet er oplysende og spændende. Teksten er veltilrettelagt og formuleret i korte sætninger. De farverige fotos appellerer til dyreglade børn og understøtter teksten godt.

Der findes flere lette fagbøger om hunde fx HundeGrise og fx Grise om griseDer findes flere lette fagbøger om hunde fx Hunde og fx om grise.