Pragtværk om de tre vilde år fra 1770-1773, hvor Danmark som det første land i verden gav ordet frit og indførte trykkefrihed. For videregående historisk interesserede.
Den 14. september 1770 indførte Christian 7. og hans livlæge Struense pludselig trykkefrihed. Det er dette eventyrlige samfundseksperiment, som Ulrik Langen, Henrik Horstbøll og Frederik Stjernfelt afdækker og kommenterer på i disse to bind. Forfatterne er dykket ned i især Luxdorphs samling af ca. 1000 af trykkefrihedens skrifter og afdækker tidens mange debatter, fejder, emner og genrer - fra seriøse filosofiske, politiske og økonomiske traktater til kritik, polemik, satire, injurier og obskøniteter. Med bl.a. registrant over trykkefrihedens skrifter. Luxdorphs samling af trykkefrihedsskrifter er blevet digitaliseret af Det Kongelige Bibliotek og er nu tilgængelig for forskere såvel som lægmænd.
Første detaljerede forskningsundersøgelse af trykkefrihedstiden. Læseren får et godt indblik i, hvordan en ny offentlighed tog form i en periode, som forandrede Danmark. Værket giver også en interessant forståelsesramme for vore dages offentlighed med kampe om ytringsfrihed og problemstillinger om internet, techgiganter og fake news. Bøgerne er i kassette og er pragtfuldt gennemillustreret med gengivelser af datidens billedkunst, bogsider, avissider og grafer.
Skrivefrækhed giver en beskrivelse af en række danske skribenters kamp for at få indført trykkefrihed i begyndelsen af 1800-tallet.