Jóanes Nielsen har nærmest fået status som nationaldigter på Færøerne for sin evne til at give hverdagens mirakler betydning og vil med denne samling om ensomhed, natur, venskaber og alderdom, også give stor glæde til danske digtlæsere.
Bogens 38 digte er formet som små eksistentielle fortællinger om livet, om en voksende ensomhed, om naturen og en virkelighed der støder sig på kanten af det overnaturlige. De objektive indtryk, blandes med fantasien og drømmene, i en subjektivt sanset verden, hvor alting kan ske. Nielsen har næsten alle sine bøger oversat til dansk, senest Tapet mellem århundreder. Bogen er indstillet til Nordisk Råds Litteraturpris 2018 (han var også indstillet i 1988, 1994, 1999 og 2004) og er illustreret med linoleumssnit af den færøske kunstner Rannvá Holm Mortensen.
Nielsen er ironiserende og har sans for det absurde. Bogen er herligt fyldt med eksempler på Nielsens fabulerende, fortællende stil, hvor der altid er mere på færde. Et digt der handler om kokkebrødrene Price, skifter pludseligt karakter, ligeledes et digt der først former sig som et møde mellem Luther og Melanchton, der som spøgelser dukker op under en strømafbrydelse, peger på vor egen tid og selve troens væsen. Nielsen får det mest ubetydelige til at funkle lyrisk.
Et dansk slægtskab kan findes hos Peter Laugesen, der også har sans for det sære og det absurde, med et til tider grovkornet sprog. Ellers er W. Heinesen en oplagt tematisk pendant.