Bøger / faglitteratur / gudesagn

Guder og andre mennesker : fortællinger fra den græske mytologi


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juli 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 9. juli 2012

Myter om de græske guder og deres mennesker i personlig genfortælling, som egner sig til oplæsning. Målgruppen er voksne og større børn. Selvlæsning fra ca. 11 år.

Agergaard er højskolelærer, og har tidligere udgivelser bag sig om bl.a. trolde og legenden om St. Georg og dragen. Her fortælles saftige historier om de velkendte græske guder på Olympen, deres rivalisering og kærlighedsliv, samt om rivalisering med deres mennesker. Bogen indeholder 7 myter, og der indledes med himlens og jordens skabelse ud af kaos. Fortællingerne er mundrette, og udspringer af fortælleglæde, men for børn fungerer de dog bedst med en voksen formidler til at forklare baggrunden og begreber som fx araknofobi. Fortællingerne er illustreret med s/h tegninger.

Gudesjov : myter om de græske guders kærlighedsliv, 2006, i Hartmanns stramme genfortælling og med Karrebæks karakteristiske streg, kan selvlæses fra ca. 10 år. Græske myter, 2009, er velegnet i en undervisningssammenhæng. Guder og helte i det gamle Grækenland, 2006, når hele raden rundt om græske guder og heltefortællinger.

Den mundrette genfortælling af myterne om de græske guder og deres mennesker er blevet til i en fortællesammenhæng, og de egner sig godt til oplæsning for både børn og voksne. Selvlæsning fra 11 år. Myter om gudernes mennesker er her mere fyldigt repræsenteret end i mange andre bøger med fortællinger om græske guder.