Bøger / faglitteratur / erindringer

Guldgraveren : danskeren der fandt Kong Salomons miner


Beskrivelse


Beretning om den danske guldgraver Robert Andersens (1851-1945) eventyrlige liv som guldgraver i USA, Canada, Australien og Afrika hvor han søgte, og mente at have fundet, Kong Salomons miner. Han blev undervejs stor minebesidder og vendte hjem til Danmark i 1910 som en velhavende mand.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. jan. 2012

af

af

Allan Thomsen Volhøj

d. 12. jan. 2012

Til interesserede i danske pionerer, guldgravere og eventyrere. En beretning om en af Danmarks glemte eventyrere, guldgraveren Robert Andersen.

Når man i denne bog læser om guldgraveren Robert Andersen, er det der kommer tættest på at beskrive hans liv en tegneserie. Nemlig den man kender fra tegneserieskaberen Don Rosas historie om den unge Joakim von Ands vej fra Andeby til Klondyke. En skønsom blanding af held og hårdt arbejde har i høj grad været med til at tegne Robert Andersens liv. Denne bog er skrevet af kulturgeograferne Jesper Bosse Jønsson og Michael Helt Jønsson. De har hentet inspiration fra Andersens egen biografi Jorden rundt efter guld fra 1938, og lader i høj grad passager derfra være en central del i deres bog. Bogen følger Andersen fra hans fødsel i 1851, og frem til hans død i 1945. Fokus er på Andersens liv som guldgraver i USA og Afrika. Bogen tager også fat på myten om, at Robert Andersen skulle have fundet Kong Salomons miner i sin jagt på guld. Bogen er skrevet i et let sprog, der både fænger og informerer på elegant vis. Bogen er illustreret med sort-hvide billeder.

I forhold til Andersens egen biografi Jorden rundt efter guld fra 1938, er der gjort meget mere ud af formidlingen i denne bog. Sproget og formidlingen er blevet gjort meget mere moderne og læsevenligt.

En spændende og godt fortalt beretning, om noget så sjældent som en dansk guldgraver.


Berlingske tidende

d. 22. jan. 2012

af

af

Bent Blüdikow

d. 22. jan. 2012


Kristeligt dagblad

d. 28. feb. 2012

af

af

Claus Mechlenborg

d. 28. feb. 2012


Weekendavisen

d. 10. feb. 2012

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 10. feb. 2012


Information

d. 25. jan. 2012

af

af

Kristen Bjørnkjær

d. 25. jan. 2012