Bøger / faglitteratur / opskrifter

Gurkemeje : den kraftfulde knold med antiinflammatorisk styrke


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juni 2017

af

af

Stine Grabas

d. 13. juni 2017

Anden bog i serien "Functional foods", som fokuserer på mad som medicin. Gurkemeje er her hovedingrediensen og kan bruges af dem, der vil leve sundere eller vil leve antiinflammatorisk.

Bogen indledes med et kapitel om gurkemejens egenskaber. Gurkemeje kan bremse smerter og slid ved at hele og give ny energi til kroppen. Kapitlet oplyser om de bivirkninger roden kan give samt en FAQ om gurkemejen. Størstedelen af bogen indeholder opskrifter. 25 opskrifter af forskellig karakter som er opdelt i drikke, småretter, varme middagsretter og endelig brød, kager og desserter. Bagerst er der et afsnit om mad som medicin samt en udførlig litteraturliste. Der er medfølgende fotos til hver af opskrifterne.

En lækker og inspirerende kogebog om den lille rod, gurkemejen. Opskrifterne er nemme at gå til og kræver kun ingredienser, der kan købes i en almindelig dagligvarebutik. Teorien fremstår letlæst og informativ. Absolut en fornøjelse at læse i.

Kan sammenlignes med første del i serien, hvor emnet er bone broth; Bone brothIngefær. Kogebogen her er sin første af slagsen, der udelukkende fokuserer på gurkemeje. Ellers kan man kaste sig over en anden rod med antiinflammatorisk egenskaber, nemlig ingefæren fx i IngefærKan sammenlignes med første del i serien, hvor emnet er bone broth; Bone broth. Kogebogen her er sin første af slagsen, der udelukkende fokuserer på gurkemeje. Ellers kan man kaste sig over en anden rod med antiinflammatorisk egenskaber, nemlig ingefæren fx i .