Bøger / skønlitteratur til børn / romaner

Gyserbussen. Bind 3


Beskrivelse


Fire teenagere Shakir, Lene, Richard og Berry lokkes ind i en særpræget bus med løfte om oplevelser, der er så uhyggelige, at de får computerspil til at blegne.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2002

af

af

Inger Aarup-Kristensen

d. 26. mar. 2002

Efter en halv sides resumé af Gyserbussen 2 er vi parate til at gå i krig med bind 3, som sagtens kan læses uafhængigt af de to første bind. På et bilmuseum vover fire teenagere sig ind i en særpræget bus med løfte om oplevelser, der vil få computerspil til at blegne. De iføres AV-hjelme med indbyggede billedskærme og hovedtelefoner. Ved hjælp af teknik føres de nu ind i en "Anden Virkelighed", hvor de, gennem en afdød forfatter, oplever hans gyserfortællinger. I begyndelsen er de tilskuere til de gyselige episoder, men snart bliver de selv hovedpersoner, og uhyggen breder sig. Hver episode er en afsluttet fortælling, og de otte afsnit kædes sammen af en tilbagevenden til bussen, hvor børnene møder hinanden. Handlingen er meget spændende opbygget, og man fanges ind heraf. Samtidig skal man være en opmærksom læser for helt at få styr på sammenhængen. Bogens sort/ hvide illustrationer er med til at fremhæve uhyggen, men spiller egentlig ikke nogen rolle for tilegnelsen. Såvel forsiden som handlingen vil tiltrække de mange børn fra ca. 12 år, der elsker gyserhistorier, og de vil ikke blive skuffede.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2002

af

af

Bodil Pedersen (skole)

d. 26. mar. 2002

I Gyserbogen 1995 understreger forfatteren, at det er en kunst at gyse. Det får man rig lejlighed til i denne nye fortælling, som er en opfølgning af Gyserbussen, 1 og 2. Scenen sættes straks ved hjælp af velkendte, men yderst effektfulde klicheer. Der er kirkegård, det er langt over midnat, kun uglens tuden bryder stilheden, zig-zag lyn osv. osv. Shakir, Richard, Berry og Lene bliver pludselig deltagere i et interaktivt computerspil. På en ekskursion til et bilmuseum møder de Eddy C., som er et computergeni. Han udstyrer dem med AV-hjelme og handsker. AV står for Anden Virkelighed. Læseren følger disse forsøgspersoner i en række mareridtsagtige tableauer, i et sandt bombardement af skræmmende indtryk via computerteknologien. Desuden byder hvert busstop på en af P. Onnovals gyserhistorier - han er kendt fra de tidl. Gyserbusser - vækket til live igen takket være den moderne teknologi. Opbygningen er læsevenlig, da hvert enkelt gys næsten kan læses som en afsluttet historie. Forsiden er særdeles fængende, og der er sort-hvide illustrationer, men frem for alt lever den veldrejede handling op til forventningen om GYSET. Fra 12 år og opefter.