Bøger / faglitteratur / håndbøger

Håndbog i bådvedligeholdelse


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Sådan begyndte det ; Tag vare på dine skrogsider ; Livet under vandlinjen ; Dæk ; Maling og lakering ; Behandling af dækudstyr ; Skrogets indvendige strukturer ; Køle og pleje af dem ; Styring og andre kontrolsystemer ; Vinduer og luger ; Mast og rig ; Sejlsnak ; Rørsystemer ; Madlavning om bord ; Håndtering af dieseler ; Gør-det-selv for diesel ; Stævnrør ; Rustbeskyttelse ; DC el ; AC kraft


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Birgit Hald

d. 20. nov. 2014

Både som nybagt bådejer og som mere erfaren kan du have brug for et godt råd til vedligeholdelse af båden. Her kan du nyde godt af bådkonstruktør Andrew Simpsons erfaringer fra et langt liv med både og sejlads.

Andrew Simpson (AS) gennemgår båden fra bund til top med fokus på moderne glasfiberbåde. Bådejeren får gode råd om alt fra behandling af kølen og skrogsiderne til justering af riggen og fejlfinding på motoren og i strømsystemerne. AS guider læseren gennem processerne trin for trin, og alle opslag er illustreret med fotos og tegninger.

Forfatteren ved tydeligvis hvad han taler om, og han gør det med et glimt i øjet. De mange fotos og tegninger er en god hjælp til forståelse af tekstens vejledninger, og indholdsfortegnelse og stikordsregister gør det nemt at bruge bogen. Det er en fordel at kende noget til fagterminologien og søsportsudtrykkene da der ikke er nogen ordforklaring.

AS har tidligere skrevet bøger specielt om bådes dieselmotorer og strømsystemer: Dieselmotor håndbogStrøm om bordKomma's sejlerhåndbogPolitikens håndbog for bådejere, 2013, og Strøm om bord, 2013. Komma's sejlerhåndbog, 2006 har et afsnit om praktisk vedligeholdelse af sejlbåde, men det er selvfølgelig ikke nær så omfattende Politikens håndbog for bådejereAS har tidligere skrevet bøger specielt om bådes dieselmotorer og strømsystemer: Dieselmotor håndbog, 2013, og , 2013. Komma's sejlerhåndbog, 2006 har et afsnit om praktisk vedligeholdelse af sejlbåde, men det er selvfølgelig ikke nær så omfattende Politikens håndbog for bådejereAS har tidligere skrevet bøger specielt om bådes dieselmotorer og strømsystemer: Dieselmotor håndbog, 2013, og Strøm om bord, 2013. , 2006 har et afsnit om praktisk vedligeholdelse af sejlbåde, men det er selvfølgelig ikke nær så omfattende Politikens håndbog for bådejereAS har tidligere skrevet bøger specielt om bådes dieselmotorer og strømsystemer: Dieselmotor håndbog, 2013, og Strøm om bord, 2013. Komma's sejlerhåndbog, 2006 har et afsnit om praktisk vedligeholdelse af sejlbåde, men det er selvfølgelig ikke nær så omfattende .