Bøger / faglitteratur

Håndbog i læsevejledning : teori og praksis


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. feb. 2009

af

af

Bodil Pedersen

d. 11. feb. 2009

Netop nu uddannes de første læsevejledere - og netop nu skal de i gang med at finde deres roller og kvalitetssikre skolernes læseundervisning. Det er en meget stor udfordring.

Her er håndbogen, hvor erfarne fagpersoner fra både Danmark og Norge belyser alle disse hverdagens problemstillinger. Den leverer det faglige grundlag for arbejdet med at vejlede kolleger, forældre og skoleledelse. Bogen er opdelt i to dele. Første del om de mere generelle forhold, anden del mere praktisk orienteret med flere faglige og metodiske nøgletemaer til bl.a. det forebyggende arbejde, til læsning i alle fag, i forhold til to-sprogede elever og brug af IKT i undervisningen - for blot at nævne et lille udsnit af artiklerne, som kan læses uafhængigt af hinanden.

Der findes en del bøger om læsning og læsestrategier, men denne bogs opbygning som decideret håndbog og dens bredde gør den unik.

Bogen er ganske enkelt et must på alle skoler og seminarier - bør være tilgængelig for alle undervisere. Flere skoler vil i den kommende tid fokusere på læsehandleplaner, og her vil bogen være en stor hjælp. Den er en særlig kærkommen håndsrækning og et uundværligt fundament til læsevejlederen, så vedkommende kan finde sit ståsted og sætte læseundervisningen på dagsordenen.


Undervisere.dk

Årg. 3, aug (2009)

af

af

Ingrid Kaas Grynberg

Årg. 3, aug (2009)


Læsepædagogen

Årg. 57, nr. 3 (2009)

af

af

Bjarne Købmand Petersen

Årg. 57, nr. 3 (2009)