Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Håndboldhistorier med Anne Mette Hansen


Beskrivelse


Håndboldspilleren Anne Mette Hansen (f. 1994) fortæller om sit liv og karriere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2018

af

af

Jeanette Pejtersen

d. 11. okt. 2018

Fire fagbøger i ny serie om håndboldlandsholdet fra "Carlsens Læsestart". Bøgerne handler om Sandra Toft, Anne Mette Hansen, Louise Burgaard, og Stine Jørgensen. Kan læses, hvis man er 8-10 år.

Bøgerne fortæller om hver sin håndboldspiller. De er bygget ens op med en tekstboks på den ene side af hvert opslag, og et farvefoto på den anden side. Forrest i hver bog er et afsnit "Til forældrene", som fortæller lidt om, hvad det vil sige at læse fagtekster til forskel for læsning af skønlitteratur. Der er ikke indholdsfortegnelse, stikordsregister eller forklaringer på svære ord. Teksten er ikke opdelt i kapitler. Bøgerne har hårdt omslag.

Man hører lidt om pigernes barndom, deres håndboldkarrierer, og deres drømme for fremtiden. Der står i "Til forældrene" at illustrationerne fungerer som støtte for læsningen. Dette er kun korrekt ganske få steder, da billederne mest forestiller den pågældende håndboldspiller i forskellige spilsituationer uafhængigt af det, der står i teksten. Der er mange lange, svære ord og navne i teksten, som læseren ikke får hjælp til, fx i "Anne Mette Hansen" s. 16: "Bojana Popovic fra Montenegro", og i "Louise Burgaard" s. 24: "ottendedelsfinalen". Teksten er delt op i sætninger, som ofte starter med et bindeord fx og, fordi, så, hvilket kan virke forvirrende for læseren.

Læs fx Mikkel HansenHåndbold eller Håndbold. De er begge let læste fagbøger om håndboldLæs fx Mikkel Hansen eller . De er begge let læste fagbøger om håndbold.