Især til lånerne med interesse for Ole Wivels forfatterskab og herunder hans biografier. Også til læsere med interesse for dansk kulturhistorie under besættelsen. Kan formidles sammen med andre nyere værker om besættelsestiden, fx skrevet af Øvig Knudsen og Claus Bryld.
Anita Brask Rasmussen (f.1980) er journalist på dagbladet Information og det er hendes første bog. Bogen skildrer Ole Wivel-sagen fra årtusindeskiftet hvor forfatteren Ole Wivel beskyldes for et nazisistisk tilhørsforhold i besættelsens tidlige år. Her var Ole Wivel, ca. 20 år, medlem af det åndelige "germanske" broderskab "Ringen", bl.a. inspireret af Wagner og tysk digterkunst. I "Ringen" sad bl.a. også vennen Knud W. Jensen, grundlægger af Louisiana. Bogen fokuserer dog især på modtagelsen af "afsløringen" og hvordan Danmarks mest prominente kulturpersonligheder, bl.a. Rifbjerg, Bente Hansen og Brostrøm, forsøgte at "fortie" eller bagatellisere sandheden. Bl.a. er der interviews med ovennævnte foruden Tage Skou-Hansen om hans forliste venskab med Ole Wivel.
Har relevans i forhold til Ringen omkring Ole, 2004. Om maleren Oluf Høsts søn Ole som faldt ved Østfronten og hvis "ofring" menes at være udsprunget fra Wivel og "Ringen". Krimien Afgrundens rand, 2007, indeholder et vigtigt handlingsspor til "Ringen".
Bogen får fortalt historien så den fremstår vedkommende og indimellem med et spændende "twist". Bl.a. en anekdote om en kuffert med Wivels "afslørende" papirer, som bliver brændt, men som bogens forfatter lige når at læse.