Bøger / skønlitteratur / roman

Håndlangeren


Beskrivelse


En ung kvinde findes dræbt i en lille svensk by. Johan Rokka bliver inddraget i efterforskningen, der trækker paralleller til en gammel sag. Rokka har mere end almindeligt svært ved at holde fokus på den aktuelle sag og samtidig skal han holde styr på sin seneste elskerinde, en jaloux chef og en voldelig bande.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2016

af

af

Christine Christensen

d. 15. nov. 2016

Hvor langt vil Johan Rokka gå for at lægge sit tidligere liv bag sig? Har han i virkeligheden valgt den forkerte side af loven? For alle der holder af svenske noir-krimier.

Andet bind om den uortodokse politikommissær Johan Rokka og hans kolleger på Hudiksvall politistation tager sin begyndelse da en ung kvinde findes dræbt lidt uden for byen. Mordet trækker paralleller til en tyve år gammel sag, hvor en ung kvinde forsvandt sporløst efter sin dimissionsfest. Johan Rokka bliver inddraget i efterforskningen, og straks rippes der op i gamle sår. Kvinden, der forsvandt var nemlig Rokkas ungdomskæreste, Fanny. Derfor har Rokka mere end almindeligt svært ved at holde fokus på den aktuelle sag og samtidig skal han holde styr på sin seneste elskerinde, en jaloux chef og et fucked-up 17-årigt bandemedlem, der minder alt for meget om ham selv. Spørgsmålet er om han kan lægge fortiden bag sig og finde den koldblodige morder?.

Velskrevet og spændende krimi med et nuanceret persongalleri. Plottet med den plagede politimand med en plettet fortid er set før, men bogen er underholdende og den friske cocktail af sex, mord, hårdhudede kriminelle og gamle skeletter i skabet ryger lige ned.

Læs også 1. del i serien om Mordene i Hudiksvall EnsommerfuglMios bluesStockholm delete. Både serien om Mio fx Mios blues og serien om Emilie og Teddy Stockholm delete har samme stemning og "svensk underverdens"-fokusLæs også 1. del i serien om Mordene i Hudiksvall Ensommerfugl. Både serien om Mio fx og serien om Emilie og Teddy Stockholm delete har samme stemning og "svensk underverdens"-fokusLæs også 1. del i serien om Mordene i Hudiksvall Ensommerfugl. Både serien om Mio fx Mios blues og serien om Emilie og Teddy har samme stemning og "svensk underverdens"-fokus.


litteratursiden.dk

d. 14. nov. 2016

af

af

Lene Jensen

d. 14. nov. 2016

I andet bind i serien om Mordene i Hudiksvall involveres Johan Rokka personligt. Historien er længe om at komme i gang, men sidste halvdel er eminent. En ung nyudsprunget studine findes myrdet på Köpm...