En fabelagtig fortælling, som vil appellere til alle folkebibliotekets mange læsere af gode, velfortalte og underholdende romaner. Romanen er samtidigt uomgængelig for særligt interesserede i historiefortælling og i Mellemøsten.
Rammen om den næsten 600 sider lange roman er Osama al-Kharrats besøg i hjembyen Beirut, hvor hans far ligger for døden. Osama bor nu i USA, hvor han også har uddannet sig og arbejder i helt anderledes rolige omgivelser end den borgerkrigshærgede, libanesiske hovedstad. Ved faderens dødsleje genfortælles familiens farverige og brogede familiehistorie i mange slægtsled tilbage, hvor samtidig Beiruts, Libanons, ja, hele Mellemøstens historie afspejles. Fortid og nutid sammensmeltes så elegant, at fornemmelsen af tid ophæves. Parallelt med denne slægtskrønike hører vi historierne om eksempelvis Abraham og Sara, Orfeus og Eurydike og mange andre klassiske fortællinger som i Tusind og en nat. En funklende og nærmest uendelig mosaik af snørklede fortællinger foldes ud for en mere og mere taknemmelig læser, der dog ikke har vanskeligheder ved hurtigt at opdage de fortløbende mønstre i romanen.
En sammenligning med Salman Rushdies fabulerende historier ligger lige for, om end Rushdie kan være noget mere kroget og krøllet, og læsere af fx Alaa al-Aswany vil også blive glade for Alameddines Hakawati.
Hakawati betyder historiefortæller på arabisk, og romanen er en fornem videreførelse af en fantastisk tradition.