Bøger / faglitteratur

Hallo - er der hul igennem? : dit barns hjerne fra 0 til 18 år


Beskrivelse


Beskrivelse af hjernens udvikling hos drenge og piger med henblik på, hvad hjerneudviklingen betyder for deres reaktionsmønster, indlæring og sociale relationer. Derigennem kan forældre bedre forstå og håndtere barnet i dets forskellige udviklingstrin.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jytte Kjær Schou

2008

En oplagt forældrebog, der på overkommelig, fagligt velfunderet og underholdende vis formidler ny viden om børns hjerner og udvikling fra fosterstadiet til næsten voksen.

Den ene forfatter er cand.mag. i dansk og psykologi og har arbejdet i flere år med neuropsykologi og hjerneforskning. Den anden forfatter er journalist. Det er blevet til et vellykket parløb, hvor det faglige stof formidles i et flydende sprog og så jordnært, at det kan forstås af de fleste. De byder ikke på en facitliste i at omgås børn, men åbner for en større forståelse for børnenes udvikling på forskellige alderstrin baseret på den nyeste hjerneforskning og psykologiens landvindinger. Bogen består af almene, lettilgængelige kapitler om børns udvikling krydret med konkrete eksempler og oplivende strejf af humor suppleret med lidt sværere faktakapitler om aktuelle emner. Kan både læses i sammenhæng og bruges som opslagsbog.

I Pæne piger og dumme drenge, 2002 og Seje drenge og superseje piger, 2007 går Ann-Elisabeth Knudsen mere i dybden med hjerneforskning og kønsforskelle.

En inspirerende, veloplagt bog for helt almindelige forældre, hvor indgående kendskab til den nyeste hjerneforskning og solid praktisk erfaring går hånd i hånd og formidles med et befriende element af humor.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 22 (2008)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 108, nr. 22 (2008)


Jyllands-posten

d. 3. juli 2008

af

af

Lone Nørgaard

d. 3. juli 2008


Specialpædagogik

Årg. 28, nr. 5 (2008)

af

af

Ulla Clausen

Årg. 28, nr. 5 (2008)