Let, lille fagbog i serien Jeg læser, som tager forskellige populære fag-emner under behandling for læsere, der mestrer den første læsning, men stadig mangler rutine. Anvendelig til såvel fornøjelseslæsning som til egentlig faglig læsetræning. Primært for aldersgruppen 6-8 år.
Bogen kommer ganske vidt omkring emnet. Historien bag den i Danmark kun cirka ti år gamle tradition fortælles, og blandingen af sagn og gammel katolsk fejring forklares. Desuden gives der eksempler på, hvordan man selv kan lege videre med uhyggen - idéer til festlig pynt, anvisning på udhuling af græskar og opskrifter på klam mad. Rigtig spændende eller overraskende er dog kun de færreste af disse idéer. Lidt for meget frugtfarve og færdigkøbte ting på nettet. Bogen er gennemillustreret med en blanding af fotos og stregtegninger, som forklarer og letter læsningen. Bogens layout er bevidst "uroligt" med skæve rammer, indsatte faktabokse og markant gul/blå kulør. Tilhørende opgaver og lærervejledning findes på nettet.
Der findes en del udmærket faglitteratur om emnet for yngre læsere og blandt disse en del hobby- eller madbøger. En god, bred faglig gennemgang findes i Nils Hartmanns: Halloween fra 2009, som dog er noget sværere og lidt mere omfattende end den her anmeldte.
En udmærket lille fagbog til unge læsere, der har brudt koden og savner noget lidt mere omfattende og udfordrende fagstof. Bogen kommer godt omkring emnet, men idékataloget til gyserfesten er ikke voldsomt opfindsomt.