Bøger / faglitteratur til børn

Hamstere : forstå dit kæledyr, så du kan passe godt på det


Beskrivelse


Om at have hamster som kæledyr og hvad det indebærer at passe den i det daglige, med gode råd om udstyr, foder og ernæring, oprindelse og historie, samt adfærd og sundhed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. juni 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 6. juni 2011

Bøgerne henvender sig til familier eller personer, der enten har anskaffet sig eller som påtænker at anskaffe sig en kanin eller et hamster.

Bøgerne om kaniner og hamstere er del af en serie på syv om kæledyr, baseret på engelske udgaver. Selvom bøgerne er forholdsvis ens opbygget med afsnit som særlige behov, mennesket og kaninen/hamstret, håndtering og sundhed, er der også en del forskelle. Kaniner har fx et langt afsnit om kaninracer, hvor Hamstere har et forholdsvis kort afsnit om pelsvariationer. Begge bøger kommer godt rundt om det at have et kæledyr, udstyr og hvad det indebærer at passe et kæledyr i det daglige. Bøgerne er flot og rigt illustreret med farvefotos af kæledyrene, mad og udstyr.

Der findes en del litteratur om det at holde enten kanin eller hamster - mange af dem er henvendt til børn. Disse henvender sig mere til hele familien eller den voksne. Om hamstere er udkommet Hamster : sød, sjov, aktiv, 2007, af Georg Gassner og Hamsteren, 2005. Om kaniner er Stuekaniner - og havekaniner, 2006, og David Taylors Kanin, 2005, på hylderne.

To gode bøger med information og flotte fotos om det at have et kæledyr, og hvad det indebærer af daglige, ugentlige og månedlige opgaver.