Bøger / faglitteratur / erindringer

Han fik morderne til at tilstå


Beskrivelse


Tom Christensen (f. 1947), pensioneret efter 29 år som efterforsker på Rigspolitiets Rejsehold, fortæller om et langt liv i politiets tjeneste og om hvordan man vinder drabsmændenes tillid.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. okt. 2011

af

af

Bent Birk Kristensen

d. 28. okt. 2011

Til interesserede i kriminalsager og politiarbejde.

Tom Christensen har i knap 30 år været efterforsker på Rigspolitiets Rejsehold. I 2010 blev han pensioneret. Igennem årene har han været tæt på mange drabsmænd, og i kraft af hans "kognitive" afhøringsmetoder har godt 40 tilstået over for ham. I bogen beretter han i et fortællende sprog om en række af de kendte sager, han har været involveret i og politiets efterforskningsmetoder. Udover de 11 sager som nævnes rummer bogen 3 kapitler om hans barndom, psykologien omkring afhøringer og tvivl, han har haft i forbindelse med arbejdet. Sagerne spænder over en periode fra 1985 til 2010.

Der findes en del anden litteratur med samme vinkel, og nærværende skiller sig på ingen måde ud i forhold til de øvrige. Nævnes kan bl.a. Bech: Gerningsstedet, 2011, Isager-Nielsen: Man jager et bæst og fanger et menneske, 2008 og Knudsen: Meldt til politiet, 2004.

En let, personlig beretning om arbejdet på Rigspolitiets Rejsehold, psykologien i det, afhøringer af drabsmænd og de overvejelser, det medfører.