Bogen henvender sig til ledere af større virksomheder og organisationer, der ønsker at strategierne fører til mindre detailstyring og mere handling, men også andre med interesse for ledelse kan få udbytte af at læse den. Det er dog en stor fordel hvis læseren også interesserer sig bare en anelse for militærhistorie.
Stephen Bungay er direktør for Ashridge Strategic Management Centre i London, seniorrådgiver for Core Strategy Consultans i København og en anerkendt militærhistoriker. Han mener erhvervslivet er blevet så uforudsigeligt at det minder meget om krig. Med udgangspunkt i den succesfulde, preussiske hærs ledelsesprincipper giver han et seriøst bud på, hvordan en klar vision, uddelegering af ansvar og selvledelse skaber øget engagement og effektivitet blandt medarbejderne. Han opstiller tre principper der kan skabe forbindelse mellem strategien og de faktiske processer: 1. Beslut dig for, hvad der er vigtigst, 2. Formidl budskabet, 3. Giv folk råderum og opbakning. Teksten er meget velskrevet med lærerige, sigende eksempler, og bogens layout er rigtig pænt.
Der kommer til stadighed nye bøger om ledelse med forskelligt fokus. Bibliotekerne har Den nye leder og hans ledelseskunst : ledelse med integritet og respekt, 2002, der ligeledes tager udgangspunkt i militærhistorie, men den virker meget personlig, amerikansk og poppet i forhold til Handlingens kunst.
En lidt speciel blanding af ledelsesstrategi og militærhistorie, men absolut overbevisende og velskrevet.