Bøger / faglitteratur / biografier

Hannah Arendt : tænkning, opdragelse og dannelse


Beskrivelse


Om Hannah Arendt (1906-1975) og hendes forfatterskab med uddybning og forklaring af hendes tænkning i forhold til opdragelse og dannelse.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2011

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 14. mar. 2011

Denne bog om Hannah Arendts tænkning i forhold til opdragelse og dannelse kan læses af folk med interesse i Hannah Arendts forfatterskab eller anvendes af pædagoger og lærere i forbindelse med eksempelvis uddannelse.

Hannah Arendt er en kendt filosof og debattør af jødisk afstamning, som forlod Nazityskland i 1933 og som viede sit liv til at bekæmpe alt totalitært og den menneskelige ondskab. Denne bog fortæller om Hannah Arendt og især om hendes tænkning i forhold til opdragelse og dannelse. En tænkning som stadig er meget aktuel. Bogen redegør for hendes tænkning i forhold til det totalitære samfundssystem og trækker tråde frem til nutidens totalitære strømninger og kampen mod dem.

Bogen kan suppleres med andre udgivelser om Hannah Arendt som eksempelvis Anne Marie Pahuus' Hannah Arendt, 2006 og Hans-Jørgen Schanz' Handling og ondskab : en bog om Hannah Arendt, 2007.

Tankevækkende udgivelse om Hannah Arendt og hendes idéer om tænkning, opdragelse og dannelse.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 26. feb. 2013

af

af

Gunnar Green

d. 26. feb. 2013