For yngre læsere af begge køn, der har prøvet backpacker-livet engang eller drømt om det, for australiensrejsende, der her kommer langt udenom de gængse turistmål og for alle mulige andre, der kan tage den rå tone og lade sig suge ind i Hannahs bananunivers med indlagte smertelige barndomsglimt.
Hovedpersonen Anne fylder 20 i bogen, og hun ændrer på et tidspunkt sit navn fra Anne til Hannah for at frigøre sig endeligt fra en fredrikshavnerbarndom, hvor hun aldrig rigtig passede ind med sin anderledes kønsopfattelse. Efter nogle måneder på en bar i en alpelandsby har hun tjent nok til en billet til Australien, hvor hun i jagten på arbejde strander i en udørk, indtil det lykkes hende og et par andre at komme videre til Tully og bananplantagerne der. Vi får en nøgtern og rå beskrivelse af det hårde arbejde og den barske tone, skrevet på en hel speciel og meget direkte måde. Hanne Højgaard Viemose er midt i 30'erne. Hun har gået på forfatterskolen og debuterer med denne veloplagte roman.
Patrick Leis har beskrevet backpackerliv i Kaninen i månen fra 2006, der foregår på Goa, og Trisse Gejl har også været der med Bombay-blues, 2000. Bogen her fra den australske outback viser en anderledes barsk side af backpacker-livet.
En fremragende debutroman om Hannah Bananas liv i bananerne. Som forsiden lover er det en historie om sex, vold og bananer og om at finde sig selv som menneske.