Bøger / skønlitteratur / noveller

Hannas have og andre fortællinger


Beskrivelse


Efter en stor sorg bliver Hanna skilt fra sin dominerende mand. Hun anlægger en have og koncentrerer alle sine kræfter om at vokse sammen med og blomstre med den.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Anny Skov Madsen

2007

Især for kvinder, der også i romanform opsøger nye tilgange til selvudviklende processer. Igennem drømme får hovedpersonen øje for naturens og havens lægende og udviklende potentialer.

Hanna er gift med en mand, der gerne vil kontrollere og planlægge alt. Derfor har de en have med snorlige stier og stenterrasser. Da Hanna mister sit ufødte barn rammes hun af en ukontrollabel dyb sorg, og hun bliver skilt. En klog kone anbefaler hende at anlægge en have. En række smukke drømme, hvor hun bl. a. møder sin mormor, åbner hendes sind og øjne for havens mange nuancer, og det er med til at hun forliger sig med livets uforudsigelighed og finder styrken i sig selv. Forfatteren er både sanger, sangskriver og forfatter af en række romaner. Forsiden er fyldt med fantastiske gule solsikker og illustrerer, hvor rig og mangfoldig naturen er i sig selv.

M. Ulrikkeholms forfatterskab kredser om spirituel udvikling, og hun er i den genre en slags dansk udgave af P. Coelho og J. Redfield med bl. a. succesromanen: Den niende indsigt, 1993.

Det er en livsbekræftende lille roman, der især henvender sig til kvinder, med et enkelt, nogle gange lidt for forenklet, budskab om at finde tilbage til sig selv. Naturen, her især haven, fugle, æbler og roser, åbner øjne og sind for det ægte og oprindelige og bliver en slags guide i livets store labyrint.


Jyllands-posten

d. 13. sep. 2007

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 13. sep. 2007


Berlingske tidende

d. 15. sep. 2007

af

af

Eva Pohl

d. 15. sep. 2007