Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hassan Hasselmus på Bornholm & Møn


Beskrivelse


Hassan og de andre dyr fra Skovskolen på Fyn rejser til Bornholm for at lære, opleve og se på natur og seværdigheder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2014

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 15. dec. 2014

Dyr med menneskelige træk oplever i denne fortælling Bornholm på udflugt med Skovskolen fra Fyn. Det er den fjerde bog om Hassan Hasselmus og hans venner, illustreret med farveillustrationer, for børn på 5-8 år.

Hassan og de andre dyr fra den fynske løvskov besøger Bornholms natur og seværdigheder. De spiser blåbær og besøger rokkestenen samt Hammershus. Østerlars Rundkirke får også et besøg. Organisten fortæller om dåb, kirkeorgelets piber og kalkmalerierne inden de flyver mod Fyn. De gør på vejen hjem et stop på Møn, fordi de har problemer med flyvekursen. Fru Rørdrum har en lille duel på Møns Klint med Verner Vandrefalk. De når dog alle sikkert til Fyn, hvor de fejrer hjemkomsten med et festbord dækket med nødder, brombær og fisk.

Problemer og udfordringer i historien løses hurtigt, og de dramatiske udsving i historien er ikke store. Der formidles til gengæld megen viden om natur og turistattraktioner, men detaljeringsgraden tager ofte energien ud af fortællingen.

Det gammeldags sprog og de menneskeliggjorte dyr er i familie med Thorbjørn Egners klassiker Klatremus og de andre dyr i Hakkebakkeskoven (Ved Halfdan Rasmussen), og bøgerne i serien af Dines Skafte Jespersen om "Troldepus", uden sammenligninger i øvrigt. I seriens første bind om Hassan Hasselmus lærte vi meget om dyrene, i dette bind handler det meget om de steder dyrene besøger.