Bøger / skønlitteratur til børn

Haven


Beskrivelse


I haven hersker katten Hr. Løve. Der er mange magtkampe mellem havens katte, men da det gælder om at finde drengen, der er forsvundet fra haven, kan de stå sammen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. nov. 2010

af

af

Ulla Møller

d. 17. nov. 2010

En billed- og oplæsningsbog for børn i alderen 5-8 år.

Lene Aidt, der har skrevet og illustreret bogen, er mor til forfatteren Naja Marie Aidt. Hun har dedikeret den til Andreas og Zakarias, der begge spiller en central rolle i handlingen. Det giver bogen et privat præg, den er tydeligt en bedstemors fortælling til et par børnebørn. Handlingen udspilles blandt havens katte, og holder man af katte, er det morsomt at læse om magtspillet blandt disse. Hr. Løve regerer i haven, den værste fjende kaldes konsekvent og lidet flatterende "svinet", et unødigt groft sprogbrug. I haven bor også den intrigante frk. Snehvid og den unge Pips. Kattene leder efter Zakarias, der er forsvundet fra haven, de får hjælp af kragen, der flyver ud for at finde ham. Historien virker noget fortænkt. Venstresidernes tekst er meget omfangsrig og placerer bogen mellem billed- og oplæsningsbog. Højresidernes illustrationer er mere kunstneriske end fortællende, men de indfanger dog både katte og natur. Bogen har den morale, at hvis man stiller ind på samme bølgelængde, kan man klare udfordringerne i fællesskab. Nydeligt boghåndværk fra et forlag, der hjælper forfattere med at få udgivet deres bøger.

Livet blandt katte er skildret morsommere og mere børnevenligt i bøgerne om Pelle Haleløs.

En bedstemors fortælling til sine børnebørn, hvoraf den ene er flyttet langt væk og derfor er stærkt savnet. Hovedaktørerne, havens katte, er udmærket beskrevet, men som helhed virker historien noget konstrueret.Informationer og udgaver