Bøger / faglitteratur / vejledninger

Haveprojekter du selv kan bygge


Beskrivelse


30 byg-selv projekter til haven med nøjagtige angivelser af materialer, mål og en trin-for-trin beskrivelse af arbejdet. F.eks. dyrkningsskab, brændeskjul, plantebord til børn, fuglekasse, terrasse, havelåge og vægespalier.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 20. apr. 2012

Målgruppen er interesserede havefolk med mod på at lave forskellige haveprojekter. Bogen kan bruges både af de allerede erfarne, og af nybegyndere, der har brug for pædagogiske byggevejledninger.

Bogen, der oprindelig er svensk, præsenterer 30 haveprojekter i tekst og fotos, ledsaget af det, der på mig umiddelbart virker som pædagogisk velfungerende byggevejledninger. Undrer det, at de fleste projekter bruger hvidmalet fyrretræ, understreger forfatterparret, at det alene er, fordi de 2 netop kan lide den stil. Samtidig opfordrer de i forordet læseren til at skabe sin egen stil. Første projekt er naturligt nok et "velkommenskilt". Men ellers veksler projekterne i størrelse fra fx "bakke med håndtag" til et gedigent "plankeværk med espalier". Alle 30 projekter er beskrevet i tekst og fotos, med en opgørelse over fornødne materialer, efterfulgt af en egentlig byggevejledning i punktform. Fotografier af Anna Jeppsson og tegninger af Anders Jeppsson.

Samme forfattere er medforfattere på en lignende bog Byg-selv-projekter til haven fra 2010. Titlerne overlapper til dels hinanden, men der er fint plads til begge på hylden med bøger om haveprojekter i træ, der ikke ligefrem aktuelt bugner.

Sympatisk bog med indbydende fotos, der har en del læsere blandt handy havefolk på alle biblioteker.


Haven

Årg. 112, nr. 12 (2012)

af

af

Bente Møller Holm

Årg. 112, nr. 12 (2012)