Tag med dykkere og naturformidlere med under havets overflade ned til ålegræsset og se det liv, der udspiller sig der. For natur-, miljø- og biologiinteresserede fra ca. 15 år og til undervisningsformål.
Ålegræs er det vigtigste havgræs i danske kystnære vande og er indikator for havmiljøets tilstand. Her finder man små fisk, fiskeyngel og smådyr som rejer, krabber og sandorm, og ålegræsengene kaldes også for fiskelivets vugge. Naturformidler Bent Yde Jørgensen fortæller om det spændende liv der gemmer sig i ålegræsset, og dykkere viser os rundt. Men ålegræsset er truet. På 100 år er ålegræsbevoksningen stærkt formindsket, og havgræsser er blandt verdens mest truede økosystemer. Samtidig trænger invasive arter sig ind på de danske fisk og havdyr.
Flot film med optagelser fra sjældent sete steder, idet dykkerfilm typisk foregår i mere eksotiske og spektakulære farvande. Målgruppen til disse vil næppe lade sig umiddelbart fange ind af det lidt uskarpe omslag, der ikke sælger filmen optimalt. Filmen er både natur- og miljøoplysende og bør huskes i formidlingen af disse emner.
Fra samme udgiver og med de samme medvirkende findes filmene Et hav af livLille hav hvad nu?Naturen i Danmark. Havet og Lille hav hvad nu?. I bogform kan man finde en hel del specialfaglig litteratur om ålegræs, og det alment tilgængelige storværk Naturen i Danmark. Havet kommer hele vejen rundtFra samme udgiver og med de samme medvirkende findes filmene Et hav af liv og . I bogform kan man finde en hel del specialfaglig litteratur om ålegræs, og det alment tilgængelige storværk Naturen i Danmark. Havet kommer hele vejen rundtFra samme udgiver og med de samme medvirkende findes filmene Et hav af liv og Lille hav hvad nu?. I bogform kan man finde en hel del specialfaglig litteratur om ålegræs, og det alment tilgængelige storværk kommer hele vejen rundt.