Bøger / skønlitteratur / roman

Hej skat : en SMS-roman


Beskrivelse


Amalie er nyforelsket i Daniel og sms'er ham tit og tæt. Veninden Camilla er også en væsentlig person i hendes liv, men da Amalie møder den fristende Nicolai, er der tvingende grunde til, at hun ikke kan sms'e Camilla om lige præcis det forhold.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2016

af

af

Sanne Caft

d. 3. feb. 2016

Er du til chick lit? Følg Amalie i heftig SMS-korrespondance med veninde, kærester og i skjulte flirte-forhold. Amalie lærte vi at kende i Hej søde og her fortsætter livet i SMS-sprog med nyforelskelse, fortrydelse og glæde.

Bogen består udelukkende af SMS-udveksling mellem personerne. Amalie er blevet kærester med kemikeren Daniel og har ladt det kaotiske forhold med Kasper bag sig. Men da Daniel i stigende grad fokuserer på sit job, føler Amalie sig underprioriteret og begynder en heftig flirtende SMS-korrespondance med den charmerende Nicolai, som til al overflod er svoger med hendes allerbedste veninde. Og snart er Amalie ude, hvor konsekvenserne tårner sig op.

Det er nok primært en alderssag, om SMS-formatet føles naturligt flydende eller som et åndløst hækkeløb. Tro mod formatet er der en mængde gentagelser. Men også fine betragtninger om parforhold og venskab, der er drysset ud over bogens sine steder lidt snakkende 444 sider. Forsidens tegning af en kvinde henslængt i en stol stirrende på sin mobil er i samme streg som bind et. Begge romaner holder sig strikt til SMS-formatet. Sproget er karakteristisk for formatet.

I stil med bind et. Chick lit med let tone og fokus på kærlighedslivets kvaler hos den moderne by-kvinde. Merete Pryds Helle skriver også SMS-romaner som "Jeg tror jeg elsker dig" fra 2008, der er mere alvorlig.