Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksejægeren - Slithers fortælling


Beskrivelse


Fantasy. Det varulveagtige monster Slither har lovet en døende bonde at redde hans tre døtre, mod at Slither får den tredje og ældste datter, Nessa, til sin egen rådighed.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2015

af

af

Vera Hollerup

d. 26. mar. 2015

Endelig en ny bog i den spændende og meget velskrevne fantasy-serie, "Wardstenen". Denne gang er hovedpersonen det ulveagtige monster, Slither. Et "must" for alle 12-16-årige fantasy-fans.

Vi befinder os uden for heksejægerens område. Her hersker kobaloerne, nogle opretgående, ulveagtige væsener. Et af disse er troldmanden Slither. Han regerer ved hjælp af frygt og trolddom over områdets mennesker. Slither har en særlig aftale med bonden Rowler, der forsyner ham med blod, mod at Slither lader hans døtre være i fred. Men så dør bonden, og Slither går med til at bringe de 2 yngste døtre i sikkerhed, hvis han får fuld råderet over den ældste, Nessa. Bogen er 11. bind i serien, "Heksejægeren". Men i dette bind hører vi ikke noget til hverken Heksejægeren eller hans lærlig, Tom. Til gengæld kommer den kvindelige heksesnigmorder, Grimalkin til at spille en væsentlig rolle. Hun var med i seriens 9. bind Heksejægeren - jeg er Grimalkin. Bogen indeholder også en oversigt over ord og begreber fra kobaloernes verden. Hvert kapitel indledes desuden med nogle silhouetter, der illustrerer en situation fra kapitlet.

Det er en utroligt spændende og velskrevet bog. Personerne er godt beskrevet, og der sker en udvikling med dem i løbet af historien. Bogen adskiller sig fra de fleste fantasybøger ved at være lidt mørkere og mere dyster i tonen.

Man bør læse de andre bøger i serien i den rigtige rækkefølge. Anbefales kan også serien, "Skyggens lærling" af John Flanagan.