Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksejægerens fejltagelse


Beskrivelse


Nu da djævelen er løs i Herredet og specielt på udkig efter lærlingen Tom Ward, sender Toms mester ham nordpå til Heksejægeren Bill Arkwright, der er specialist i Vandhekse, men djævelen er hurtigt på sporet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. mar. 2009

af

af

Elin Søborg

d. 24. mar. 2009

5. bind i fantasyserien om Heksejægerens lærling er som de tidligere spændende og letløbende læsning for et bredt udsnit af fantasylæsere i 11-15-års alderen.

Her i 5. bind tages tråden umiddelbart op fra forrige bind, hvor det ikke lykkedes for Heksejægeren John Gregory og hans unge lærling Tom Ward at bremse djævelens genkomst til jorden. Nu må de tage kampen op igen, da djævelen specielt er ude efter Tom og de endnu ikke helt udviklede kræfter, han har som den syvende søn af den syvende søn, og Heksejægeren Bill Arkwright, tidligere lærling hos John Gregory, må også lægge sine kræfter ind, da djævelens datter, havheksen Morwena, går ind i kampen. Velfortalt historie i et logisk univers og med en stigende spændingskurve og mange overraskelser. Gode portrætter af personer, der udvikler sig fra bog til bog. Sproget løber let i Toms talesprog. Fysisk fremstår den som de tidligere bind som en ældre læderindbundet bog og med fine små vignetter som indledning til hvert kapitel.

Det er en traditionel fantasyhistorie i et senmiddelalderligt miljø med magien som udtryk for det ondes evindelige forsøg på at overtage magten i verden. Denne serie ligger kvalitetsmæssigt absolut i den bedste ende af genren.

Endnu et velskrevet bind i en historie, der udvikler sig overraskende og stadigt mere spændende.