Bøger / skønlitteratur til børn

Heksemutter og lille Svovlhat - av!


Beskrivelse


Billedbog. Heksemutter ser i sin krystalkugle, at der et problem i Troldeskoven. Den lille troldedreng har ondt i sin rokketand, og Heksemutter forsøger at løse problemet, og lille Svovlhat hænger på, for en dag bliver det hendes tur til at være Heksemutter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. juli 2012

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 13. juli 2012

Den anden bog om Heksemutter og lille Svovlhat er, som den første, en sød og rar billedbog for børn fra 3 år.

Bogen er støttet af Statens Kunstråd. Billedsiden i bogen er dens styrke. Der bruges heldækkende farver og forskellige teknikker, stencileringer, tegninger og farvekridt skraveringer mv. Der er trykt på mat papir, og naturskildringerne i billederne er meget stemningsfulde og usædvanlige. Historien handler om, at Heksemutter i sin krystalkugler ser, at der et problem i Troldeskoven. Lille Svovlhat hænger på, for hun skal lære af Heksemutter. Den lille troldedreng har ondt i sin rokketand, og han bliver bange for tangen, som Heksemutter kommer med, og kravler op i et træ, falder ned; av, og så falder rokketanden ud. "Nogle gange løser problemer helt sig selv", siger Heksemutter." Der bruges mange hovedsætninger, men historien foldes ikke ud i samme grad sprogligt som visuelt. Omslag er passende i forhold til indhold.

Bogen ligger i forlængelse af Heksemutter og lille Svovlhat - atjuu! og viser, at illustrator har en meget original tilgang til at skildre naturen, ikke specielt den danske, men naturen som væsen, og der fortælles mange små historier i de enkelte billeder, om fx træerne eller rødderne i troldeboligen.

En original billedbog om naturen, hekse og trolde, hvor billedsiden står lidt stærkere udfoldet end selve historien. Det er en æstetisk nydelse at gå på opdagelse i naturen i denne billedbog, og det er dens hovedattraktion.