Bøger / skønlitteratur / roman

Heksen fra Exmoor


Beskrivelse


Frieda er en yderst excentrisk, velhavende forfatterinde, da hun vælger en eneboer-tilværelse på Exmoor-heden. Hendes voksne, almindelige børn vil "frelse" hende, men i stedet påvirker det deres egne liv.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. okt. 1997

af

af

Beth Høst

d. 16. okt. 1997

Denne forfatter placerer vi nok mest sidst i 70'erne og først i 80'erne med bøger om kvinderoller i det britiske samfundssystem, meget velskrevne, men immervæk "kvindebøger". Nu blæses alle vanemæssige ideer væk; her er en god historie, der tager temperaturen på hele England lige nu, så man knapt kan slippe taget i den. Vi får præsenteret 3 søskende, voksne, midaldrende og med hver deres familie, karriere og sociale mønster. Her er etniske marginalgrupper; her er magtens, økonomiens og markedets troldmænd; her endevendes vores forbrug af naturen; her er socialt bevidste individer, men hvordan med deres egne børn? Beskrivelsen af bogens børn og unge og deres livsopfattelser er nogle af de bedste i bogen, hvis hovedtema er det retfærdige samfund, eksisterer det overhovedet? De tre hovedfigurers mor, en exentrisk gammel dame, har forskanset sig i et kæmpehus langt ude på heden og skriver vistnok sine erindringer, hvad vil der komme for dagen? Personerne står lyslevende, de skildres indefra for så pludselig at have fortælleren stående på afstand. Det er en bog, der må kunne fængsle en bred læsergruppe.


litteratursiden.dk

d. 1. sep. 2006

af

af

Birgitte Tindbæk

d. 1. sep. 2006

Hystade eller bare super-egenrådig? Frieda er en rig, berømt, ekcentrisk historiker og forfatter. Hendes eneboer-tilværelse på Exmoor-heden bekymrer og ærgrer hendes voksne børn, som vil frelse hende....


Information

d. 12. dec. 1997

af

af

Rigmor Bækholm

d. 12. dec. 1997


Berlingske tidende

d. 21. nov. 1997

af

af

Else Cornelius

d. 21. nov. 1997


Kristeligt dagblad

d. 12. nov. 1997

af

af

Leon Jaurnow

d. 12. nov. 1997


Litteraturmagasinet Standart

Årg. 12, nr. 1 (1998)

af

af

Jacob K. Nielsen

Årg. 12, nr. 1 (1998)