Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Heksens mærke


Beskrivelse


Fantasy. Efter en rolig periode er der atter problemer i Tangea: kentaurerne er flyttet ind hos morklerne. Det viser sig at der er meget større problemer end uoverensstemmelserne mellem de to folk, og Magne får brug for al den hjælp han kan få.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2017

af

af

Johanne Elvers Madsen

d. 21. mar. 2017

Efter en rolig periode er der igen problemer i Tangea, og Magne får brug for al den hjælp han kan få. Til dig, der kan lide klassisk fantasy. Fra 10-14 år.

Magne har fundet en balance mellem sine forpligtelser i Tangea og hjemme i Grønne Å. En dag finder han nogle mystiske fodspor i sneen ved morfarens hus. Han får dog ikke meget tid til at undersøge sagen, da han kaldes til Tangea; kentaurerne skal bo sammen med Magnes morkler, og det er ikke problemfrit. Der er noget stort i gære, og der er en forbindelse mellem de mærkelige fodspor i sneen, og det forestående komplot. Det er tredje bind i serien "Heksens arving" der startede med , og slutningen lægger op til en fortsættelse.

Velskrevet fantasy med et levende persongalleri. Magne er en sympatisk hovedperson, der er temmelig usikker og prøver sig frem, men alligevel formår at handle når det gælder. Tangea og den magiske verden folder sig ud for hver bog, og læseren får efterhånden flere og flere brikker til det store puslespil, som man næsten, men ikke helt, kan se hvad forestiller.

Sascha Christensens styrke, som man også ser i Humaran-trilogien (bd. 1 Den ydmyge amuletGregor i Underlandet ), er det veludbyggede fantasy-univers, og en langsom opbygning til et stort plot. Historien med et barn/ ung, der har en særlig rolle i genoprettelse af balance i en anden verden findes i mange fantasy-bøger, fx Suzanne Collins' Gregor - i UnderlandetSascha Christensens styrke, som man også ser i Humaran-trilogien (bd. 1 Den ydmyge amulet ), er det veludbyggede fantasy-univers, og en langsom opbygning til et stort plot. Historien med et barn/ ung, der har en særlig rolle i genoprettelse af balance i en anden verden findes i mange fantasy-bøger, fx Suzanne Collins' Gregor - i Underlandet.