Bøger / faglitteratur / rejsebeskrivelser

Helt elektrisk jorden rundt


Beskrivelse


De danske eventyrere Nina Rasmussen og Hjalte Tins beretning om deres jordomrejse gennem Rusland, Mongoliet, Kina, USA og Europa i elbilen "Grønne".

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. mar. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 5. mar. 2013

For alle eventyrlystne læsere, her med et ekstra element i form af elbilen. Hjalte Tin og Nina Rasmussens trofaste læsere bliver heller ikke snydt for spændende oplevelser denne gang.

Nina og Hjalte har rejst meget fra den første tur gennem Sydamerika, og rejseglæden er usvækket, skønt Nina nu nærmer sig 70. Bogen beskriver en hård tur jorden rundt i elbil i 2010, sponseret af producenten Afuture og Continental Dæk. Vi følger dem gennem Rusland, Mongoliet, Kina, USA og Europa, gennem sne og hedebølge. Det vedvarende problem er at få opladet elbilen, og mindre eventyrlystne havde nok opgivet allerede i Stockholm. Foruden mangel på strøm er der også frygten for, at der skal gå ild i bilen. Parret har skrevet en række rejsebøger sammen, og især Nina har rejst alene og skrevet flere bøger de senere år bl.a. Pilgrim i Mekka, 2007. Som i deres øvrige rejsebøger får vi også her en lang række kloge kommentarer, både omkring rejsen men også fx om det livslange parforhold. En lang række fotos og QR koder til videoer illustrerer rejsen.

Der findes ikke andet på dansk om en så lang tur i elbil, og forfatterne må siges at være nogle af de mest erfarne globetrottere i Danmark. Bogen her lever fuldt ud op til deres andre rejseskildringer, men adskiller sig ved også at handle en del om, hvordan man får en elbil til at køre så langt.

En meget spændende og eventyrlig beretning fra en helt speciel jordomrejse, der ville have fået mindre erfarne rejsende til at give op allerede i Stockholm.


litteratursiden.dk

d. 2. maj 2013

af

af

Beth Høst

d. 2. maj 2013

De to danske globetrottere, Hjalte og Nina, er på jordomrejse i en elbil. De er hele tiden på udkig efter næste opladningsmulighed, og det giver en noget anderledes rejseskildring. Det er egentlig en ...


Weekendavisen

d. 12. apr. 2013

af

af

Rasmus Dahlberg

d. 12. apr. 2013