Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Henrik Pontoppidan : portræt af forfatteren og forfatterskabet


Beskrivelse


Om Henrik Pontoppidans (1857-1943) liv og forfatterskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. maj 2012

af

af

Hans-Christian Uth

d. 9. maj 2012

For kanon-underviserere på folkeskolens ældste klassetrin og for lærere og elever på undgomsuddannelserne.

Som øvrige titler i serien behandles forfatterskabet i fire hovedafsnit. I bogens første kapitel behandles forfatterskabets tilblivelse som livslang proces. Andet kapitel tager fat i forfatterskabets hyppige sammenstød mellem vreden og kærligheden, og i tredje kapitel behandles de tre store romaner i forfatterskabet. Fjerde kapitel præsenterer Pontoppidan som samfundskritiker, og fællestrækkene i hans produktion fremhæves. Bogen afsluttes med litteraturhenvisninger og billedfortegnelse over bogens righoldige illustrationsmateriale af både dokumenterende og stemningsskabende karakter. Bogen er i højformat, harmonisk layoutet, med forsidetegning af Anne-Marie Steen Petersen. Teksten er sat énspaltet i forholdsvis lille typografi, og billedtekster er omfattende og sat i et lille kursivt skriftsnit.

Med denne titel mangler der i forlagsserien kun Grundtvig, så er samtlige 14 forfatterskaber fra den fælles kanonliste behandlet. Af nyere monografier findes Henrik Pontoppidan som ung, 2010, som er noget lettere tilgængelig. Desuden er forfatteren omtalt i Frøkener og fattigfolk, 2009 i serien Scoop 8.

Som vanligt for Thorkild Borup-Jensens kanon-serie, en veloplagt, velfunderet og inspirerende præsentation af et forfatterskab.