Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Herman Bang : portræt af forfatteren og forfatterskabet


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2011

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. nov. 2011

Bogen indgår i serien En kanonforfatter, der nu omfatter 14 forfatterskaber. Bogen er velegnet til lærerens forberedelse, til ungdomsuddannelserne samt til folkeskolens ældste elever.

Bogen giver et omfattende biografisk indblik i forfatterens liv og forfatterskab. Bogen er inddelt i 4 dele. 1. del omhandler Herman Bangs liv som flittig journalist. 2. del om tre romaner fra 1880'erne, hvor Borup Jensen sætter bøgernes indhold ind i samtiden. 3. afsnit handler om de to romaner Ved vejen og Ludvigsbakke, og 4. del giver et kort overblik over forfatterens kortprosa og øvrige tekstgenrer. Kapitlet afsluttes med en oversigt over danske forfattere, der har været påvirket af Bang forfatterskab. Forfatteren påpeger, at Herman Bang generelt beskriver nuet i sine værker, og flere selvbiografiske træk bliver omtalt. Der er korte referater af bogens udvalgte tekster. I noter nederst på opslag er ordforklaringer. Bagerst finder man teksthenvisninger, kronologisk liste over forfatterskabet samt fortegnelse over lyd og film. Bogen er illustreret med samtidskunst.

Thorkild Borup Jensen er forfatter til seriens øvrige titler, som denne titel ligner i opbygning og layout. I 2006 kom bogen Herman Bang som ung af Frank Egholm Andersen, fra 14 år.

Bogen giver læseren et indblik i Herman Bangs liv, hans forfatterskab og samtiden teksterne er skrevet ind i. Den henvender sig primært til den voksne læser. Primært velegnet til lærerbiblioteket.