Film / fiktion / drama

Hidden figures


Beskrivelse


Vi følger tre kvindelige afroamerikanske matematikere, der arbejder for NASA i et hengemt kælderlokale, hvor de laver udregninger til USA's rumkapløb i 1960'erne. For at få anerkendelse må de dagligt kæmpe mod racediskrimination og mandschauvinisme.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2017

af

af

Jane Anja Ankerstjerne

d. 30. juni 2017

En fantastisk historie om tre fantastiske kvinder, der gjorde en forskel i rumfartshistorien. Til alle filmelskere og dem med hang til autentiske dramaer.

Vi følger de tre geniale kvindelige afroamerikanske matematikere, Katherine, Dorothy og Mary, der arbejder i et hengemt kælderlokale hos NASA, hvor de laver udregninger, så USA kan vinde rumkapløbet i 1960'erne. På døren står der "farvede computere" og det er en af mange racediskriminationer, som de må leve med i det raceopdelte USA. Hos NASA er der udover raceopdelingen også en del mandschauvinisme, som de må kæmpe imod for at blive anerkendt for deres arbejde. Filmen, der var nomineret til tre Oscars, er baseret på romanen Hidden figuresSt. Vincent (Tekst på dansk) forfattet af Margot Lee Shetterly. Filmen er instrueret af Theodore Melfi, som også stod bag den sjove St. VincentVi følger de tre geniale kvindelige afroamerikanske matematikere, Katherine, Dorothy og Mary, der arbejder i et hengemt kælderlokale hos NASA, hvor de laver udregninger, så USA kan vinde rumkapløbet i 1960'erne. På døren står der "farvede computere" og det er en af mange racediskriminationer, som de må leve med i det raceopdelte USA. Hos NASA er der udover raceopdelingen også en del mandschauvinisme, som de må kæmpe imod for at blive anerkendt for deres arbejde. Filmen, der var nomineret til tre Oscars, er baseret på romanen Hidden figures (Tekst på dansk) forfattet af Margot Lee Shetterly. Filmen er instrueret af Theodore Melfi, som også stod bag den sjove .

Virkelig en fantastisk historie, som endelig bliver fortalt. Raceopdelingen er tåkrummende og man bliver helt flov på de hvide amerikaneres vegne. Ekstramaterialet er også værd at bruge lidt tid på.

Hvis man vil høre mere om kvindelige 'computere' kan man se dokumentaren "Top Secret Rosies: The female computers of WWII". Man kan også høre mere om Mercury og John Glenn i Mænd af rette støbningNiceville. Er man mere interesseret i perioden og det raceopdelte USA kan man se NicevilleHvis man vil høre mere om kvindelige 'computere' kan man se dokumentaren "Top Secret Rosies: The female computers of WWII". Man kan også høre mere om Mercury og John Glenn i Mænd af rette støbning. Er man mere interesseret i perioden og det raceopdelte USA kan man se .


Politiken

d. 26. jan. 2017

af

af

Katrine Hornstrup Yde

d. 26. jan. 2017


Berlingske tidende

d. 26. jan. 2017

af

af

Louise Kidde Sauntved

d. 26. jan. 2017


Jyllands-posten

d. 26. jan. 2017

af

af

Nanna Frank Rasmussen

d. 26. jan. 2017


Weekendavisen

d. 27. jan. 2017

af

af

Bo Green Jensen

d. 27. jan. 2017


Information

d. 27. jan. 2017

af

af

Christian Monggaard

d. 27. jan. 2017


Filmmagasinet Ekko

Nr. 74 (2017)

af

af

Ida Rud

Nr. 74 (2017)