Bøger / skønlitteratur / roman

Himmelbjørnens skov


Beskrivelse


I serien om skovfinnerne er Lina og børnene ved få styr på tilværelsen efter at bjørnejægeren Taneli forsvandt. De prøver med hjælp fra flere sider at få genopbygget den nedbrændte torp. Den alkoholiserede præst er fortsat bange for at færdes alene i skovene og har et upassende forhold til en af egnens unge piger.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2016

af

af

Anne Birgitte Langkilde Hundahl

d. 21. okt. 2016

Glimrende fortsættelse af norske Britt Karin Larsens slægtskrønike "Folket i Finnskogen". Vi følger fortsat Lina, Taneli, børnene og de andre skovfinner i de dybe skove på grænsen mellem Norge og Sverige. For alle læsere af historiske romaner og slægtsromaner, samt velegnet til læsekredse.

"Himmelbjørnens skov" fortsætter hvor Der vokser et træ i Mostamägg slap. Lina og børnene er ved få styr på tilværelsen efter at bjørnejægeren Taneli forsvandt. De prøver med hjælp fra flere sider at få genopbygget den torp (landsted), der brændte ned. Den unge præst, der får sig en tår over tørsten, er fortsat bange for at færdes alene i skovene og har et upassende forhold til en af egnens unge piger. Den anmelderroste serie handler om det finske mindretal Skovfinnerne, der lever i de dybe skove i grænselandet og er efterkommere af de fattige finske emigranter, der slog sig ned i området i 1600-tallet. Serien strækker sig fra midten 1800-tallet og op til vor tid.

Forfatteren skriver flot, poetisk og meget indlevende. Den særlige stemning fra første bind bibeholdes og bogen er en nydelse at læse. Der er tale om en direkte fortsættelse og bøgerne bør læses i rækkefølge for at få det optimale udbytte. En dejlig, stemningsfuld fortælling på højt niveau, som mange læsere vil kunne få glæde af.

Kan sammenlignes med Trygve Gulbranssens Og bag dem synger skovene, der foregår i Norge i slutningen af 1700-tallet.


litteratursiden.dk

d. 9. nov. 2016

af

af

Mie Henriksen

d. 9. nov. 2016

Nye dramatiske hændelser i slægtssagaen om folket fra Finnskogen. Naturen og folketroen skildres fortsat indfølt, som sammenholdet, der gør de svage stærkere. Det lidt kalejdoskopiske billede fra førs...


Kristeligt dagblad

d. 30. dec. 2016

af

af

Lars Handesten

d. 30. dec. 2016