Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Hinduismen


Beskrivelse


Introduktion til hinduismen med 36 tilhørende kildetekster og leksikon over hinduistiske fænomener og begreber.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. nov. 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 14. nov. 2012

Bogen er tilrettelagt med henblik på undervisning i gymnasiet, og den er opbygget pædagogisk med krydshenvisninger, fokuspunkter og testspørgsmål. Kan også delvist anvendes af de ældste klasser i folkeskolen.

Allan Poulsen er lektor i religion, og forfatter/bidragyder til flere bøger om religion. 1. kapitel er en oversigt over hele stoffet, som uddybes i de følgende kapitler med nummerhenvisning. Bogen giver i et klart sprog et allround overblik over hinduismen, dens historie, hellige steder, guder, kastesystem, højtider, yogaer, guruer, praksis, samt korte kapitler om hinduismen i Indien og verden i dag. Til støtte for læseren er der fokuspunkter og testspørgsmål. Bogen indeholder desuden et udvalg af de klassiske tekster, samt nutidige tekster, bl.a. af Gandhi og et interview med en dansk guru. Flere af de nye tekster har ikke før været offentliggjort på dansk. Velegnet til opgaveskrivning og til orientering om hinduismen. Stikordsregister og forslag til videre læsning.

Hinduisme, 2002 er oplagt til fordybelsesopgaver i folkeskolens afgangsklasser. Hinduismer - i øst og vest, 1997 behandler nutidige bevægelser og gennemgår de traditionelle, grundlæggende tankegange i hinduismen. Henvender sig, som denne, til gymnasiet og HF.

Pædagogisk tilrettelagt og godt disponeret fagbog om hinduisme, som er målrettet lærere og elever på gymnasiet. Da der her er ikke tidligere medtaget tekst, kan supplement til/udskiftning af Hinduismer - i øst og vest overvejes.


Religion

2013, nr. 2

af

af

Anne Aagaard

2013, nr. 2


Religion

2023, nr. 2

af

af

Mikkel Pedersen (f. 1979-10-27)

2023, nr. 2