Peder Christian Møller Larsen deltog i de korte kampe, da tyske tropper invaderede Danmark d. 9. april 1940. Senere blev Larsen grænsegendarm, men blev arresteret og endte med at blive deporteret til koncentrationslejren Neuengamme. For historieinteresserede.
Som ung værnepligtig blev Peder Christian Møller Larsen indsat i de kortvarige kampe i Sønderjylland om morgenen d. 9. april 1940. I disse kampe døde en række af Larsens soldaterkammerater. Efter kapitulationen kom Larsen tilbage til sit oprindelige arbejde før soldatertiden som handelsassistent i et herretøjsmagasin. Men forretningen var dårlig, og han måtte se sig om efter et andet arbejde. Det ledte til, at han blev grænsegendarm ved den dansk-tyske grænse. Et gendarmkorps der skulle bevogte grænsen, men uofficielt også senere skulle deltage i modstanden mod tyskerne, når disse blev trængt tilbage. Efter at hæren og politiet var blevet arresteret, kom turen i 1944 til gendarmerne, som først blev interneret i Frøslevlejren og senere overført til Neuengamme. Larsen overlevede koncentrationslejren og skrev efter krigen disse erindringer om de begivenhedsrige år under besættelsen.
Nærværende indblik i en krisetid, der fik mange menneskelige konsekvenser - selv i lille Danmark. Et interessant indblik i besættelsestidens historie, der ikke kun fokuserer på det storpolitiske.
Et eksempel på en lignende titel er Overfrakken.