Bøger / faglitteratur

Hit med hormonerne : et forsvar for hormoner til kvinder i overgangsalderen


Beskrivelse


Debatbog, der gør op med sammenkædningen mellem hormonbehandling og øget kræftrisiko og i stedet argumenterer for, at hormontilskud er godt for kvinders helbred og livskvalitet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. nov. 2013

af

af

Jette Landberg

d. 1. nov. 2013

Henvender sig til kvinder, der nærmer sig overgangsalderen eller er midt i den, måske har store gener og er i tvivl om de skal forsøge hormonbehandling eller ej. Det er ikke en egentlig medicinsk guide snarere et oplæg til debat, idet Sussie Sheikh er journalist og ikke læge.

I 2002 kom resultatet af en undersøgelse, der kædede hormontilskud sammen med brystkræft og blodpropper, hvilket fik forbruget til at falde drastisk, en risiko, der blev noget overeksponeret. Forfatteren mener, at mange kvinder har unødige gener i overgangsalderen, og at de kan hjælpes med en individuelt tilpasset hormonterapi. Selv blev hun hjulpet, da hun privat opsøgte en engelsk gynækolog. Bogen indeholder også en selvtest og de nyeste forskningsresultater. Sussie Sheikh er tidligere forfatter til Bare du er lykkelig om sine tre børns problemer.

Der er kommet flere bøger de senere år om såkaldte naturlige hormoner, der er fortalere for, at man bl.a. kan få hormonlignende stoffer via kosten og i øvrigt klare det med sund levevis, det er fx Spis dig fra overgangsalderen og Hedeturen går til køkkenet. Læge Charlotte Bech beskriver også naturlige metoder i stedet for kunstige hormoner i Hormoner i balance. Det er svært at finde litteratur fra de sidste 10 år, der forklarer om hormonbehandling med piller eller plastre tilpasset den enkelte kvinde.

Et forfriskende indlæg i en noget ensporet debat, hvor såkaldte kunstige hormoner har været absolut no go på et lidt tyndt grundlag.