Bøger / faglitteratur / erindringer

Hjem fra Afrika


Beskrivelse


Corinne Hofmann (f. 1960) fortæller om at vende hjem til Schweiz sammen med sin datter efter fire år i Kenya, og om udfordringerne ved at bygge en ny tilværelse op.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Anny Skov Madsen

2008

De mange, der har læst bestselleren Den hvide masai, 1999, som også blev filmatiseret, og Hjem fra Barsaloi, 2006 vil glæde sig til at læse mere om Corinne Hofmanns usædvanlige skæbne. Mange nye læsere vil komme til for at følge, hvordan hun klarer at bygge en ny tilværelse op i Schweiz.

I den tredje del af hendes erindringer, som kronologisk er anden del, følger vi Corinne, der sammen med sin lille datter, flygtede fra sin jaloux masaikriger i Kenya, og vendte syg og forkommen hjem til sine forældre i Schweiz. Hun rejste under påskud af, at det kun var en ferie, men hun ønskede skilsmisse. Dramatisk, spændende og medrivende fortæller hun om, hvor svært det er vænne sig til civilisationen. Alligevel etablerer hun nye venskaber, finder job, gør karriere og på opfordring begynder hun at skrive om sine oplevelser. Kontakten til den afrikanske familie, som bliver hårdt ramt af uroligheder i Kenya, bevares med breve og økonomiske midler.

Forfatterens levnedsskildring nu i tre bøger kan sammenlignes med serien Virkelighedens verden, og de hører absolut til i den bedste ende her.

Corinnes dramatiske oplevelser, forskellene mellem det enkle Afrika og det bureaukratiske Schweiz, og hvordan hun evner at tilpasse sig og overleve, er skildret hjertevarmt og gribende, så efterspørgslen på bogen vil ikke være mindre end på de tidligere.


Politiken

d. 22. mar. 2008

af

af

Edel Hildebrandt

d. 22. mar. 2008


Jyllands-posten

d. 1. feb. 2008

af

af

Annelise Vestergaard

d. 1. feb. 2008