Bøger / faglitteratur / kogebøger

Hjernegod mad : spis dig til en bedre hukommelse


Beskrivelse


Opskrifter, der styrker og holder hjernen i topform og hjælper til at forbedre hukommelsen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. sep. 2016

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 2. sep. 2016

Alle, der ønsker at leve sundere og styrke hjernen, kan i denne bog finde gode råd til sammensætning af en kost, der forebygger og modvirker hjernens degeneration.

Den første tredjedel af bogen præsenterer i korte afsnit forskellige grundlæggende principper i forhold til hvilke fødevarer og næringsstoffer, der er velegnede til at modvirke og forebygge Alzheimers og demens samt holde hjernen i topform. Der gives også gode råd omkring stress, inflammationer og supplerende tiltag. Resten af bogen indeholder opskrifter og er delt op i kapitler med morgenmad, frokost, aftensmad og sundt sødt. Alle opskrifter får et dobbeltopslag og er illustrerede. Teksten brydes op af faktabokse med mere viden om emnet eller tips til tilberedning. Bagerst i bogen findes anbefalinger af kosttilskud og sunde produkter samt referenceliste.

I korte afsnit og et lettilgængeligt sprog suppleret af fine illustrationer og inspirerende opskrifter formidler denne bog den nyeste viden om kostsammensætningens betydning for hjernen.

Af andre bøger med fokus på kostens betydning for hjernen kan nævnes Hjernens nye livMirakelkost til din hjerne, samt Mirakelkost til din hjerne. Disse to er begge noget mere teksttunge end denne bog, der lægger større vægt på opskrifterne og konkret kort informationAf andre bøger med fokus på kostens betydning for hjernen kan nævnes Hjernens nye liv, samt . Disse to er begge noget mere teksttunge end denne bog, der lægger større vægt på opskrifterne og konkret kort information.