Erindringer fra årtiers rejser og ophold i Afrika. Bogen kan læses af alle, der interesserer sig for konflikter og kultur på det afrikanske kontinent.
I 1980 starter en af Jørn Stjerneklars mange og lange rejser til Afrika, men på et ophold i Danmark i 1988 møder han sit livs kærlighed, Helle Maj. Hun er journalist og bliver lokket med til Afrika. Hun siger sit faste job op og laver et freelancebureau sammen med Jørn, der er fotograf og kameramand. Turene går bl.a. til Gambia, Zimbabwe og den sidste kolonimagt, Namibia, der byder på dramatiske oplevelser. Stjerneklar overværer bl.a. Namibias uafhængighedsdag i 1990, borgerkrigen i Mozambique og hungersnøden i Somalia. Der er møder med "The Lost Boys" i Sydsudan og AIDS epidemien i Tanzania. Under folkemordet i Rwanda oplever Jørn så traumatiske ting, at han senere får konstateret PTSD. Undervejs gennem bogen er der faktaafsnit om de forskellige lande, som Stjerneklars rejser går til i perioden fra 1980 og frem til i dag.
Betagende, spændende og rystende beretning om Jørn Stjerneklars oplevelser i Afrika. Der er ingen romantisk forestilling om det store kontinent, hvor krads realisme og håb lever side om side. Stjerneklar opsøger dramatik og historiske begivenheder.
Generelt om det kontrastfyldte Afrika findes På kanten af asfaltenFolkemordet i Rwanda og mere specifikt om folkemordet i Rwanda finder man i Folkemordet i RwandaGenerelt om det kontrastfyldte Afrika findes På kanten af asfalten og mere specifikt om folkemordet i Rwanda finder man i .