Til læsere af Jens Smærup Sørensen og især Mærkedage, som Smærup Sørensens nye bog er afledt af. Kan desuden anbefales til læsere af Bent Haller, Hans Otto Jørgensen, Knud Sørensen og John Nehm. Vil også være velegnet til læseklubber.
Efter den "Reality"-kritiske Phase, 2010, er Jens Smærup Sørensen tilbage med en erindrings- og landbo-fortælling og samtidig en roman som er afledt af Mærkedage, 2007. Vi befinder os i Himmerland og Nibe-egnen hvor bogens jeg-fortæller, og professor i historie, er taget hjem til faderens dødsleje. Mens faderens "hjerte slår og slår" og stueuret fylder rummet, vælder mange billeder og tanker frem hos sønnen, og der udspiller sig en klassisk fædre-søn problematik. Det bliver sammenlagt til en fortælling om landbolivet for ikke så længe siden og faderen som gårdmand og patriark, der hersker over konen, børnene og tjenestefolkene. I øvrigt har bogen en mindre sidehistorie om Skipper Clement og bondeoprøret i 1530'erne.
Kan foruden flere andre danske landboforfattere især sammenlignes med Mærkedage, fra 2007.
Fremragende roman om en fædre-søn problematik og livet på landet for ikke så længe siden. Kan klart anbefales til læsere af Mærkedage. Tematikken er dog set før, men romanen er kompositorisk og sprogligt set en meget stor fornøjelse. Fremhæves må også bogens smukke forside, som fint anslår bogens stemning.