Bøger / faglitteratur / erindringer

Højskolen på gadeplan : om Kofoeds Skole i 1970'erne


Beskrivelse


Forfatterens erindringer om sin tid som nyuddannet lærer i Slagelse, og om hans tid på Kofoeds Skole, hvor han var militærnægter og senere blev ansat.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. mar. 2017

af

af

Poul Flou Pedersen

d. 16. mar. 2017

Forfatterens erindringer om hans tid på Kofoeds Skole, hvor han var militærnægter i 1970'erne. Han fortæller også om sin tid som nyuddannet lærer i Slagelse. De mange tidstypiske skildringer vil interessere andre, der måske også husker denne tid.

Erik Oluf Frederiksen, der er født i 1947, fortæller her i sin tredje erindringsbog videre om sit liv, nu som færdiguddannet lærer fra Holbæk Seminarium. Han fik sin første ansættelse på Vestre Skole i Slagelse, hvor der også blev tid til at etablere et alternativt forsamlingshus helt i tidens ånd. De vilde ideer løb dog hurtigt ud, da de mødte virkeligheds forventning om ledelse og styring. Så skal Erik Oluf Frederiksen aftjene værnepligt, og det bliver som militærnægter, først i Gribskovlejren og siden som udstationeret på Kofoeds Skole, hvor det blev til en række år. De to foregående bind er Englesang og hornmusikFrelsersoldat og militærnægter og Frelsersoldat og militærnægterErik Oluf Frederiksen, der er født i 1947, fortæller her i sin tredje erindringsbog videre om sit liv, nu som færdiguddannet lærer fra Holbæk Seminarium. Han fik sin første ansættelse på Vestre Skole i Slagelse, hvor der også blev tid til at etablere et alternativt forsamlingshus helt i tidens ånd. De vilde ideer løb dog hurtigt ud, da de mødte virkeligheds forventning om ledelse og styring. Så skal Erik Oluf Frederiksen aftjene værnepligt, og det bliver som militærnægter, først i Gribskovlejren og siden som udstationeret på Kofoeds Skole, hvor det blev til en række år. De to foregående bind er Englesang og hornmusik og .

Erik Oluf Frederiksen har et fint blik for det skæve og usædvanlige i sine kærlige skildringer af det farverige persongalleri på fx Kofoeds Skole.

I 1988 samlede Ole Meldgaard Erindringer fra Kofoeds SkoleAndre veje ud. Ebbe Planck har i 2003 skrevet Andre veje udI 1988 samlede Ole Meldgaard Erindringer fra Kofoeds Skole. Ebbe Planck har i 2003 skrevet .