Bøger / faglitteratur

Højtbegavede børn i skolen


Beskrivelse


Gennem teori og cases belyses, hvilke faglige og sociale udfordringer højtbegavede børn kan have i den danske skoleverden, og der gives anvisninger og værktøjer til, hvordan man i praksis kan arbejde med faglige krav, undervisningsdifferentiering, forældresamarbejde m.m. Med cases og arbejdsspørgsmål.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. mar. 2018

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 15. mar. 2018

Denne bog viser vejen til at lykkes med at inkludere de højtbegavede børn i grundskolens undervisning og hverdag. For undervisere og andre med interesse.

Bogen er en 2. og gennemrevideret udgave af bogen af samme titel fra 2014. Revideringen er sket på baggrund af forfatternes erfaringer i forbindelse med deres videre arbejde på baggrund af 1. udgaven. Hvilket har resulteret i en ny udgivelse, som næsten er fordoblet i omfang, og som rummer flere bilag end tidligere og som desuden også indeholder bogens cases i bilagsform til brug ved pædagogiske temadage. Indledningsvis præciseres bogens begreber, hvorefter der fokuseres på kendetegnene hos de højtbegavede børn. Dernæst er temaerne relationsarbejdet, undervisningen, forældresamarbejdet og afslutningsvis behandles emnet højtbegavede børn med diagnoser.

Det er en både velskrevet, motiverende og letanvendelig bog for undervisere, der vil optimere deres undervisning af højtbegavede børn. Bogen er let at gå til og overføre til egen undervisningspraksis.

Mette Kongstad Welling har også udgivet titlen Højtbegavede børn i familienDygtig, dygtigere, dygtigst, som er skrevet målrettet familier med højtbegavede børn. Vil undervisere læse mere, kan titlen Dygtig, dygtigere, dygtigst anbefalesMette Kongstad Welling har også udgivet titlen Højtbegavede børn i familien, som er skrevet målrettet familier med højtbegavede børn. Vil undervisere læse mere, kan titlen anbefales.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 30. maj 2018

af

af

Marie Beklar

d. 30. maj 2018