Forfatteren henvender sig både til professionelle og pårørende, men det er min vurdering, at bogen er så enkel og let læst og så begrænset i sin behandling af emnet, at den har mest at sige de forudsætningsløse pårørende.
Forfatteren er psykoterapeut og leder af en privat virksomhed, der bl.a. tilbyder terapi, SorgPilot-uddannelsen og foredrag og kurser om børn og familier i sorg. Hun indleder sin bog med enkelte generelle betragtninger om, hvordan vi møder sorgramte børn. Dernæst kommer hun med nogle få konkrete ideer til praktisk støtte, som fx at tale om den savnede, tegne, lave en mindehylde m.m. Titlen er en smule misvisende, for forslagene forekommer lige så anvendelige i hverdagen som i forbindelse med højtider og mærkedage. Bogen skelner ikke mellem forskellige aldre, og det begrænser anvendeligheden noget.
Bogen tilføjer ikke litteraturen om emnet noget epokegørende nyt. For professionelle er der i forvejen udførlige handleplaner og idékataloger, som fx Omsorg, 2. udg. 2009). Atle Dyregrovs bøger er desuden oplagte for de omsorgspersoner, der ønsker at gå dybere ind i emnet.
En meget enkel, kortfattet og let læst lille bog med jordnære idéer til at hjælpe sorgramte børn, især i forbindelse med højtider og mærkedage, som er ekstra belastende for børnene. Ikke uomgængelig, men anvendelig til forudsætningsløse pårørende.